Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KC-130J többfeladatú repülőgépek Kuvait számára

Szöveg: JETfly |  2009. augusztus 5. 6:58

A közelmúltban jelentették be Washingtonban nyolc KC-130J többfeladatú légi utántöltő és szállító repülőgép lehetséges eladását a kuvaiti kormánynak. A gépek mellé alkatrészeket és egyéb felszereléseket is kapna a közel-keleti ország, mindezt körülbelül 1,8 milliárd dollárért.

Ez az üzlet hozzájárulna az Egyesült Államok külpolitikájának és az állam biztonságának fejlődéséhez, mivel egyik fontos szövetségesük a Közel-Keleten tovább erősödne ezekkel a repülőgépekkel.

Kuvait a nyolc repülőgép mellé 32 (+8 tartalék) AE-2100D3 turbólégcsavaros hajtóműveket, 4 darab AN/ALR-56M típusú besugárzás jelzőt, 4 darab AN/AAR-47 rakéták közeledésére figyelmeztető rendszert, 4 AN/ALE-47 infracsapda kidobó rendszert, 20 AN/ARC-210 (RT-1851A(U)) rádiót, illetve alkatrészeket, üzemeltetéshez szükséges eszközöket, technikai dokumentációkat, a szükséges logisztikai eszközöket és a személyzet átképzését is megrendelné az amerikai kormánytól.

A kuvaiti kormány a KC-130J-ket védelmi erejük erősítésére használná fel. Ez a gép fejlett légi szállítási és utántöltési kapacitást biztosítana, ami jelentősen megnövelné a kuvaiti légierő harcértékét, de nem borítaná fel a katonai egyensúlyt a térségben. A fő vállalkozó az üzletben Lockheed Martin lenne.