Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Keresztényeket öltek meg fegyveresek Nigériában

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. január 6. 17:18

Fegyveresek tüzet nyitottak keresztény hívekre Nigéria északi részén, megölve hat embert és megsebesítve másik tízet – közölte a templom lelkésze. Afrika legnépesebb országában az utóbbi időben támadások egész sorozata indult keresztények ellen, s félő, hogy az incidensek felekezetközi konfliktust robbanthatnak ki.

A fegyveresek január 5-én, csütörtökön este hatoltak be Gombe város keresztény templomába, és szórványosan lövöldözni kezdtek a hívekre – mondta el John Jauro lelkipásztor, akinek felesége szintén életét vesztette a támadásban.

A merénylet elkövetőjeként egyetlen csoport sem jelentkezett. A Boko Haram iszlamista szekta – az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat egyik afrikai hajtása – mindazonáltal kedden megfenyegette és távozásra szólította fel az északi országrészben élő keresztényeket.

Goodluck Jonathan nigériai elnök a Boko Haram terrorcselekményei miatt múlt szombaton szükségállapotot rendelt el négy észak-nigériai szövetségi államban.

Nigéria 160 milliós lakossága élesen megosztott: az ország északi részén élők nagy többségükben muzulmánok, a délen élők pedig keresztények.