Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

2011-ben nőtt az orosz légierő pilótáinak repülési óraszáma

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu / TopWar |  2012. január 6. 16:11

Az orosz védelmi minisztérium honlapján olvasható tájékoztató szerint 2011-ben jelentősen javult az orosz légierőnél szolgáló pilóták repülő-harcászati kiképzésének színvonala, ami annak is köszönhető, hogy az előző évhez viszonyítva húsz százalékkal nőtt a repülőgép-vezetők levegőben töltött óraszáma.

A minisztérium közleménye szerint, a légierő 2011-ben a fő hangsúlyt a repülőszemélyzetek repülési kiképzésének minőségi javítására, a tiszti állomány professzionális felkészítésére, esetleges harcfeladatokra történő készenlétükre helyezte. Az előző évben mintegy 2500 repülési szakember képzését hajtották végre.

„Az egy repülőgép-vezetőre" levetített repült idő megfelel az összes előírt normatívának. Ez az idő húsz százalékkal emelkedett az előző évhez viszonyítva. Jelentősen, mintegy tíz százalékkal növekedett a repülő-harcászati kiképzés óraszáma, aminek eredményeképpen javult a kiképzés színvonala. Növekedett a kiképzési céllal végrehajtott éleslövészetek száma is, mintegy nyolc százalékkal" – olvasható a minisztérium honlapján.

Az orosz légierő 2011-ben 90 új repülőtechnikai eszközzel gyarapodott, köztük 8 darab Szu–27SzM, 6 darab Szu–34 típusú repülőgépekkel és több mint húsz darab Mi–35M, Mi-28N, Ka–52 típusú harci helikopterekkel.

„Az orosz légierő sikeres részvétele úgy az orosz hadsereg által szervezett hadműveleti-harcászati gyakorlatokon, mint a más országokkal végrehajtott közös kiképzéseken bizonyították az elvégzett munka eredményét" – emeli ki a minisztérium honlapján olvasható közlemény.

</p>