Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kettős bevonulás Szentendrén

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. május 6. 14:04

Újabb feladatok várnak a MH Központi Kiképző Bázis személyi állományára, hiszen május 4-én 59 nem katonai oktatási intézményben végzett tiszthelyettes, 5-én pedig 91 szerződéses legénységi állományú katona vonult be, hogy megkezdje felkészülését Szentendrén.

A három hónapos alapkiképzésre érkezett szerződéses katonák nagyrészt 22-23 éves fiatalok, azonban akad olyan is, aki 37 évesen vállalja a katonai szolgálatot. Ez alkalommal mindössze kilenc hölgy vonult be, akik éppoly izgatottan várják a megpróbáltatásokkal teli kiképzést, mint férfi bajtársaik.

A 91 fiatal ugyan Szentendrén kezdi meg katonai szolgálatát, azonban a három hónap leteltével mindenki a választott alakulatához kerül, ez jelen esetben tizenhét katonai szervezetet érint. A legnépszerűbbnek a MH 5. Bocskai István Lövészdandár bizonyult, ugyanis összesen 36-an jelentkeztek Debrecenbe és Hódmezővásárhelyre, de szép számmal választották a MH 25. Klapka György Lövészdandárt is.

A bevonulók részére tartott tájékoztatókon elhangzottak azok az információk, amelyekre a katonáknak a felkészülésük során szükségük lesz. Az elkövetkezendő időszakban rengeteg tapasztalatot gyűjthetnek, fejleszthetik képességeiket és megtanulnak mindent, amit egy – a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő- katonának tudnia kell.