Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kézműves kiállítás nyílt a pápai bázisrepülőtéren

Szöveg: Varju Kitti | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 1. 11:54

„Szívvel-kézzel” címen szervezett kiállítást a Magyar Tartalékosok Szövetsége (Matasz) Veszprém Megyei Egyesülete az MH Pápa Bázisrepülőtéren, a tartalékos honvédek napja alkalmából.

20210928-papa-kiallitas (1)

A pápai katonai szervezet Csapat Művelődési Otthonában szeptember 27-én tartották a Matasz  kiállításának megnyitóünnepségét. A rendezvényen Turzó Lajos alezredes, parancsnokhelyettes köszöntötte az egybegyűlteket és nyitotta meg hivatalosan is a tárlatot.

Ezt követően Simon-Jójárt Sándor János nyugállományú ezredes, a Matasz Veszprém Megyei Egyesületének elnöke mesélt a nőtagozatukról, amelynek tíz tagja között találhatóak a kiállító alkotók is.

20210928-papa-kiallitas (6)

Az egyesületen belül 2018 óta működő nőtagozatot a kreatív alkotás iránti érdeklődés hívta életre. Az alkotók rendszeresen mutatják be munkáikat különböző eseményeken, de a pápai alakulatnál most először állítják ki műveiket. A megnyitón résztvevők a jelenlévő művészektől közelebbről is megismerkedhettek a quilling (azaz papírcsíktekerés), a pontfestés, a papírfonás és a selyemfestés technikájával.

A „Szívvel-kézzel” című tárlatot szeptember 30-ig tekintheti meg a bázisrepülőtér állománya. A kiállító alkotók: Albert Hedvig, Demeter Ferencné, Szentes Katalin, Török Lajosné.