Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

KFOR: mindenki készen áll

Szöveg: Szurmay Zoltán |  2009. augusztus 25. 14:15

Átadták a KFOR csapatzászlót a távozó és az újonnan érkezett katonai szervezetek felsorakozott állománya előtt Pecben. A lobogót Nagy Jenő őrnagytól, a távozó KFOR zászlóalj parancsnokától, Krakkai Csaba alezredes, kontingens parancsnok vette át és lengette meg.

Az augusztus 24-i hivatalos esemény a hagyományoknak megfelelően szimbolizálta, hogy a szolgálatba lépő váltóállomány felkészült küldetésére. A Villagio Italia táborban szolgálatot teljesítők augusztus 12-től, az első csoporttal megérkezett kulcsbeosztású személyekkel kezdték meg a feladatok és a haditechnikai eszközök átvételét. Már elszállásukat követő napon bekapcsolódtak a békefenntartó tevékenység ellátásába. Az egy héttel később kiegészült, teljessé vált kontingens katonái határidőre, augusztus 24-re végeztek az anyagok átvételének aprólékos munkájával.

Ezen a napon a parancsnoki állomány, a részlegvezetők, az átadás-átvételre megérkezett Huszár János ezredesnek a Többnemzeti Harci Kötelék- Nyugat (MNTF-W) parancsnok-helyettesének jelentették, készen állnak feladataik ellátására. Huszár ezredes megköszönte az elvégzett munkát, egyúttal eredményes szolgálatteljesítést kívánt a békefenntartóknak.