Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiemelt figyelem az állóképesség fejlesztésére

Szöveg: Pálfi Flóra hadnagy | Fotó: Németh Balázs főtörzsőrmester, Jósvay Csongor szakaszvezető |  2022. november 22. 7:07

Tábori kihelyezési héten vettek részt az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred robbanóanyag-kereső kutyás műveleti század katonái szolgálati kutyáikkal.

Kutyás_század_HTHE (3)

Az állomány négylábú társait minél változatosabb körülmények között kell foglalkoztatni, erre adott lehetőséget az egyhetes, különböző helyszíneken lezajlott szakfelkészítés. Az ebek megfordultak a váci kutyakiképző központban, az Aeroparkban, az MH Hadikikötőben és több kutyás tanpályán is. A képzésre fordított minőségi időnek köszönhetően a kutyák komplex és intenzív tréningezése valósult meg, ami elengedhetetlen a közös fejlődéshez.

A kiképzésnek – többek között – komplex engedelmes gyakorlatok, a kutyák szocializációja, komplex kutatási feladatok (légijármű, lakóházak, személyi gépjármű átvizsgálása) és területátvizsgálás is részét képezték. Az elméleti képzéseken az etológiai ismeretek álltak a fókuszban, a kutyákkal végrehajtott mindennapi testnevelés és a húsz kilométeres menetgyakorlatok során pedig az állóképesség fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordítottak a katonák.