Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kihelyezett parancsnoki értekezlet Szolnokon

Szöveg: MH 3. TVE | Fotó: az ezred felvételei |  2024. január 27. 12:50

Kihelyezett parancsnoki értekezletet tartott az MH Területvédelmi Erők Parancsnoksága, az alárendeltségébe tartozó területvédelmi ezredek vezetőivel Szolnokon, az MH Krause Lajos 3. Területvédelmi Ezrednél.

image_6483441 (2)

A hagyományteremtő céllal tartott kihelyezett parancsnoki értekezlet során dr. Drót László dandártábornok, parancsnoka értékelte az ezredek 2023. évi toborzással, illetve az önkéntes tartalékos katonák kiképzésével és felkészítésével kapcsolatos feladatait.

A vezetői rendezvényt követően, az állomány megtekintette a Szolnoki Hadkiegészítési Szakgyűjteményt és a Sorkatonai Emlékkiállítást a területvédelmi ezrednek is helyet adó Táncsics úti objektumban. A nap további részében, az Ittebei Kiss József hadnagy laktanyában Rolkó Zoltán ezredes, az MH 86. Kiss József Helikopterdandár parancsnokhelyettese, illetve Pécsvárady Szabolcs Béla ezredes, az MH vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár dandárparancsnok-helyettese tartott előadást az alakulatukról.

A jelenlévők statikus bemutató keretében tekinthették meg a két szervezet technikáit és fegyverzetét, megismerték a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében, légi és szárazföldi célra beszerzett és rendszeresített új technikai és fegyverzeti eszközöket, amelyekkel a területvédelmi tartalékos rendszert népszerűsítő toborzó rendezvényeken is szemléltetik a Magyar Honvédség folyamatos fejlődését.