Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiirtották az egész falut

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. december 23. 18:26

Szíriában katonák körülvették és lelövöldözték egy egész falu lakosságát – jelentette szemtanúk beszámolóira hivatkozva december 21-én, szerdán egy jogvédő szervezet.

A török határ közelében fekvő térséget szombat óta támadta a hadsereg. Kfar Ovaid hegyi falu lakói a letartóztatástól való félelmükben elmenekültek otthonukból, de a katonaság kedden beszorította őket egy völgybe, és tankokat, rakétákat és nehéz géppuskákat is bevetve vérengzést rendezett a soraikban.

Mintegy 110 ember vesztette életét – mondta el egy túlélő az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH). A halottak közül ötvenhatot Kfar Ovaidban, a többit a közeli falvakban szerdán eltemették.

Ugyanebben a térségben a hét elején 60-70 szökött katonát lőttek le. Az emberi jogi aktivisták szerint azonban a falu lakosai között nem voltak katonaszökevények. A hadsereg bomlása miatt az utóbbi hetekben egyre gyakrabban vannak összecsapások a belbiztonsági erők és a dezetőrök között.

Az OSDH szerint a kormány azért szánta el magát az ilyen brutális leszámolásra, hogy a külföldi megfigyelők megérkezte előtt megtörje az ellenállást.

Címkékjograkéta