Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Kiképzésen” a színészek

Szöveg: HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály | Fotó: Szigeti Réka |  2021. június 29. 16:14

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház történelmi témájú darabokat játszik, valamint rövidfilmeket készít, s e tevékenységéhez korábban a honvédelmi tárca szakmai támogatását kérte. Az együttműködés részeként a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály – illetve június elsejét követően a HM Társadalmi Kapcsolatok és Életpálya Menedzsment Főosztály Társadalmi Kapcsolatok Osztály katonai hagyományőrzéssel foglalkozó szakállománya, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum szakértői - folyamatos szakmai kapcsolatot tartanak fenn a Kamaraszínházzal.

„Kiképzésen” a színészek (1)_kicsinyített

A Kamaraszínház egy, a második világháború időszakát megidéző darab előkészítéséhez kérte a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség közreműködését. E bemutató előadás szeptemberben lesz.

A színészek gyalogsági kiképzését június 13-án az MH Ludovika Zászlóalj ócsai kiképző bázisán tartották - Magyar Gusztáv hadnagy és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, Honvéd Koronaőrség állományába tartozó Ugray Csaba őrmester, mint a második világháború alakiját és harcászati eljárásait ismerő kiképzők és elismert szakértők részvételével. 

A színészek által elsajátított elméleti és gyakorlati ismeretek hozzájárulnak a korszak magyar katonáinak hitelesebb, életszerűbb megjelenítéséhez.

„Kiképzésen” a színészek (2)
Kapcsolódó cikkek