Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzésen az MH Ludovika Zászlóalj

Szöveg: Zilahy Tamás |  2011. november 11. 17:10

A Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj november 10–14. között kiképzési foglalkozást tart az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőterén, Táborfalván. A foglalkozás során több mint kétszáz honvédtiszt-jelölt a végrehajtó alegységekből ideiglenesen kialakított kiképzőzászlóalj kötelékében gyakorlatozik.

A négynapos kihelyezés alkalmával lő-, kézigránátdobó, célfelderítési és távolság-megállapítási gyakorlatokat hajtanak végre a honvédtiszt-jelöltek.
A valóságot megközelítő helyzetben a foglalkozásvezetők felmérik jártasságukat az önálló célfelderítésben, a kezdőelemek gyors
meghatározásában és a pontos tüzelés végrehajtásában, különböző
testhelyzetekben.

A tisztjelöltek ismereteinek bővítése érdekében statikus
bemutatóra érkezett Szolnokról, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj állományából négy katona, akik tájékoztatót tartottak a különleges műveleti erőkről, valamint bemutatták az általuk használt fegyvereket, felszereléseket, eszközöket.

A november 11-i, pénteki egész napos lövészetet – amelynek során gépkarabéllyal, pisztollyal lőttek és kézigránátot hajítottak a második, harmadik, és negyedik évfolyamos tisztjelöltek – szombaton és vasárnap harcászati gyakorlat követi.

(A négynapos kiképzési foglalkozásról készített riportunkat a jövő héten olvashatják el!)

1595927153

 Fotó: Dévényi Veronika