Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyíradony: felrobbantották a tűzszerészek a gránátot

Szöveg: Szűcs László |  2011. november 11. 16:07

Egy nyolc centiméteres, német gyártmányú aknavetőgránátot találtak a Magyar Honvédség tűzszerészei Nyíradonyban, a József Attila utcában. Mint korábban beszámoltunk róla, a robbanószerkezet elszállításának idejére több családnak el kellett hagynia az otthonát és a 471-es számú főutat is lezárták.

Földmunkák közben került elő az a második világháborúból visszamaradt robbanószerkezet, ami miatt november 11-én, pénteken tizenkét családnak el kellett hagynia az otthonát Nyíradonyban.

A Magyar Honvédség tűzszerészei a helyszínen egy nyolc centiméter átmérőjű, német gyártmányú aknavetőgránátot találtak – tájékoztatta a honvedelem.hu-t Hajdu Gábor mérnök ezredes. Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred parancsnoka hozzátette: a Strak Vince törzsőrmester vezette járőr a sérült gyújtószerkezetű gránátot a helyszínről elszállította, majd a közelben kijelölt robbantási területen megsemmisítette.

A tűzszerészek munkájának bejezése után a nyíradonyi családok visszatérhettek otthonaikba és a 471-es számú főúton is megindulhatott a közlekedés.