Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiléptek a komfortzónájukból

Szöveg: Bujdosó Csaba önkéntes területvédelmi tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2023. szeptember 2. 10:16

Ismét túlélő tematikájú honvédelmi tábort tartott Csobánkán az MH 1. Területvédelmi Ezred augusztus végén.

Kép17jav

Az egyhetes tábor ideje alatt számos új élménnyel, elméleti és gyakorlati ismeretanyaggal gazdagodtak a résztvevők. Megismerkedhettek – többek között – az elsősegélynyújtás, a víztisztítás, a menedékkészítés, a tűzgyújtás és a túlélési technikák alapjaival. A gyakorlati foglalkozások megterhelőbb részeit a másodfokú hőségriadó miatt a késő délutáni és esti órákban hajtották végre a fiatalok, akik a meleg ellenére is egész idő alatt teljes létszámmal és erőbedobással vettek részt a tábor feladataiban. A nehézségekkel bátran szembenézve és a túlélő foglalkozások tematikájának megfelelően – a sokszor nem kifejezetten komfortos helyzetekben és feladatokban is – nagy fegyelemmel és kitartással álltak helyt.

A tábor egy hete alatt látott fejlődés és a csapat összekovácsolódása megerősítette abban a szervező hivatásos és tartalékos végrehajtó állományt, hogy a fiatalok nevelésében, személyiségük és látókörük formálásában nagyon fontos helye van ezeknek a táboroknak.