Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újfehértón is elindult a Honvéd Kadét Program

Szöveg: Fehértói Mihály tartalékos zászlós | Fotó: a szerző felvételei |  2023. szeptember 2. 11:25

Újabb iskola csatlakozott a hazafias és honvédelmi nevelést biztosító Honvéd Kadét Programhoz Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében.

IMG_6726

Ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred és az újfehértói Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet (KOSZISZ) Szent István Gimnázium.

A rendezvény kezdetén dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, dr. Hosszú József, Újfehértó város polgármestere, Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka és Inotay György a KOSZISZ főigazgatója köszöntötte a megjelenteket.

IMG_6747

Inotay György elmondta, hogy iskoláik Adolf Kolping – a kölni plébános – eszmeiségét követik, amelynek alapja, hogy mindenkinek esélyt kell adni a fejlődésre, a tanulásra és a kiteljesedésre. Hazánkban nyolc középfokú intézmény működik Kolping tanai mentén, a Honvéd Kadét Programhoz újonnan csatlakozott újfehértói KOSZISZ Szent István Gimnázium az egyetlen ilyen intézmény a vármegye területén.

Vantal Zsolt ezredes kiemelte, hogy a hazájukért tenni akaró fiatalok nevelésében, oktatásában nagy segítséget nyújt a Honvéd Kadét Program, amely értékes és jól szervezett honvédelmi tevékenységekkel készíti fel a diákokat és hiteles tájékoztatást nyújt a Magyar Honvédségről.

Az együttműködési megállapodás aláírása után Vantal Zsolt ezredes átadta a csatlakozást igazoló tanúsítványt, valamint a gravírozott emléktáblát az intézmény vezetőjének.