Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kísérleti lövészet a Nullaponton

Szöveg: Bánfalvi Karolina |  2009. április 2. 11:15

A Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár harci-támogató zászlóalja – alig egy nappal megérkezését követően – megkezdte az éleslövészet végrehajtását a Veszprém melletti nullaponti lőtéren.

A sort a páncéltörő rakéta üteg kezdte, és az első rakéta – amelyet a nap folyamán még több, mint három tucat követett – pontban reggel 9 órakor csapódott a cél közepébe. A rakétákat álló, szemből közelítő és oldalt mozgó célokra indította a páncéltörő alegység állománya.

Ezzel egy időben a tüzér üteg – megküzdve a bakonyi sziklákkal – az ÁRPÁD M2 típusú automatizált tűzvezető rendszer kísérleti lövészet tüzelőállásait és figyelőpontjait készítette elő.
Ám a zászlóalj harckocsi alegysége sem pihent, a katonák már korán reggel a harckocsiágyúk belövésével kezdték a napot és az egész napos kiképzést éjszakai lövészettel fejezték be.

A harci-támogató zászlóalj mindhárom alegysége ismét a tőle elvárható magas szintű felkészültségről tett tanúbizonyságot.
A lövészeten a dandár lövészzászlóaljának katonái is részt vettek, a lövész századok támogató szakaszaiból összeállított alegység aknavetőkkel és FAGOT páncéltörő rakétával hajtott végre éleslövészetet.