Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hadipróba légpuska-céllövészettel

Szöveg: Pogrányi Zoltán |  2009. április 2. 11:25

Az MH Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság által szervezett, „HADIPRÓBA 2009.” elnevezésű ifjúsági vetélkedő megyei döntőjének helyszíne volt április első napján a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár. A megmérettetésen Komárom-Esztergom Megye középiskolásaiból tizenöt, egyenként négy-négy tagú csapat indult.

A laktanya sporttelepén kialakított versenypontokon sebesült cipeléssel, kúszófolyosóval és lajhármászással is nehezített akadálypálya, kézigránát célba dobás, légpuska céllövészet és honvédelmi totó tette próbára a versenyzőket.

A feladatok cseppet sem bizonyultak könnyűnek, a – természetesen gumiból készült – gyakorló kézigránátot 15 méterről egy egy méter átmérőjű körbe bedobni is csak a legügyesebbeknek sikerült.

Az alakulat és a megye szempontjából is nagyon fontosak az ilyen rendezvények – mondta el Miksó Lajos, a dandár személyügyi főelőadója. Egyrészt a fiataloknak, mert – ha csak egy rövid időre is – kapcsolatba kerülnek a honvédelem kérdésével, találkoznak katonáinkkal, bővül a tudásuk és új, nem mindennapi tapasztalatokat szereznek. Másrészt fontos a lövészdandárnak is, hiszen egy-két év múlva ezek a fiatalok talán már nagyobb kedvvel jelentkeznek szerződéses katonának, de ha nem, akkor is más szívvel gondolnak a magyar katonára.

A vetélkedőn első helyezett lett az esztergomi Géza fejedelem Ipari Szakképző Iskola Demeter Szandra, Mentés Gábriel, Kerekes Sándor és Schlessa Dániel alkotta csapat, a második helyezést az esztergomi Dobó Katalin gimnázium csapata, a harmadik helyezést pedig a nyergesújfalui Szalézi-Irinyi Középiskola csapata nyerte el.

1595885704

 

1595885704