Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Körbefutják az országot a Magyar Honvédség katonái

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2022. május 4. 13:59

Az egész országon átívelő toborzó emlékfutást szervez május 6-20. között a Magyar Honvédség, valamint az Adrianus Alapítvány a Falvak Kultúrájáért és a Katonaolimpikonok Baráti Kör, hogy népszerűsítsék a katonai hivatást, a sportot és az egészséges életmódot.

futás

A kéthetes programsorozat idején hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonák 1800 kilométeres útvonalon 219 települést érintenek, végül május 20-án érnek célba Budapesten.

A futás során érintett településeken belül bárki csatlakozhat a katonákhoz, akár már május 6-án, az indulás napján, a budapesti Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központtól egészen a Városliget Parkjáig.

A rendezvény több jeles naphoz is kapcsolódik: a Magyar Sport Napjához, a Vöröskereszt Világnapjához és a Honvédelem Napjához. A szervezők az egyes helyszíneken különféle bemutatókkal, véradássál, megemlékezésekkel, kulturális programokkal várják az érdeklődőket. Nagyszabású rendezvények lesznek – többek között – Tatán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szombathelyen, Kaposváron, Szegeden, Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon és Egerben is. A részletes programról a Magyar Honvédség karrier és közösségi oldalán lehet tájékozódni. Az emlékfutás fővédnöke dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, védnöke Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Az esemény elérhető ezen a linken.

A részletes útvonal pedig itt tekinthető meg.

futás_2
Címkéksport