Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Csapatlátogatáson jártak a leendő katonadiplomaták

Szöveg: dr. Szőke Linda hadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. május 4. 15:17

Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál járt csapatlátogatáson 2022. évi katonadiplomáciai váltásra tervezett állomány.

20220429-tata-leendo-attasek  (7)

A leendő katonadiplomatáknak Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsoka mutatta be a lövészdandárt. Előadásában szólt az alakulat felépítéséről, rendeltetéséről, feladatrendszeréről, nemzetközi együttműködéseiről, szerepvállalásáról, valamint Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program részeként  megvalósult és tervezett fejlesztésekről.

Az előadást követő haditechnikai bemutatón a vendégek megtekinthették a dandárnál rendszerben lévő fegyvereket, a régi és az új haditechnikai eszközöket, így a Leopard 2A4HU harckocsit, a Gidrán többcélú moduláris harcjárművet és a Carl Gustaf M4 páncéltörő löveget is.

A látogatók betekintést nyerhettek a már megvalósult és a még folyamatban lévő infrastrukturális fejlesztések eredményeibe, megtekintették a Leopard 2A4HU harckocsik karbantartására kialakított MWT mobil javító sátrat, a Kupola épületét, a közelmúltban átadott új sportcsarnokot és a tervezett szimulációs központot is.