Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Környezettudatos veszprémi katonák

Szöveg: Németh Szilvia őrnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 24. 8:00

Az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ (MH LMVIK) katonái – csakúgy, mint az elmúlt években – idén is részt vettek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghirdetett „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű akcióban.

20211021-LMVIK-szemetszedes (4)

A „TeSzedd!” hazánk legnagyobb hulladékszedési programja, amelyhez idén október 18-24. között csatlakozhattak a környezetük tisztaságáért tenni akaró önkéntesek. Az MH LMVIK katonái Veszprémben, a jutaspusztai lőtér melletti területen illegálisan lerakott hulladékot gyűjtötték össze. A terület megtisztítása során közel 50 zsák telt meg az évek során összegyűlt szeméttel.

Az országos akcióhoz évről évre számos oktatási intézmény, civil szervezet, államigazgatási szerv és magánkezdeményezés csatlakozik, hogy összegyűjtsék a hulladékot a környezetükben található szennyezett területekről. Bár 2020-ban, a pandémia miatt a program elmaradt, a korábbi években mintegy negyedmillió ember vett részt az országos gyűjtésben, amely során eddig közel 2400 tonna illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze Magyarország közterületeiről.