Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Korszerű körülmények között folytatódik a munka

Szöveg: Ördög Kovács Márton | Fotó: Kertész László |  2022. július 21. 12:45

A Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programhoz igazodva átadták Kisújszálláson a HM EI Zrt. Logisztikai és Textilipari Igazgatóság korszerűsített varrodáját július 20-án, szerdán. A textilipari üzem 2016-os indulásakor ötven, jelenleg már közel száz munkahely biztosításával segíti a településen élők munkavállalását, illetve immár modern körülmények között tudnak eleget tenni a Magyar Honvédség igényeinek. A kisújszállási varroda működése azért is kiemelt fontosságú, mivel itt készül a Magyar Honvédség 15M műveleti gyakorlóruházata és annak kiegészítői.

A HM Ei Zrt. felújított varrodájának átadásának dokumentálása KLAC6582

Kecze István, Kisújszállás polgármestere köszöntőjében kiemelte: az új tulajdonos jelentős korszerűsítési és karbantartási munkákat végzett el, kiváló munkakörülményeket teremtve a varrodában. „Az energetikai korszerűsítés keretében napelemeket szereltek fel, kicserélték a nyílászárókat, leszigetelték az épületet, valamint egy új gázkazán is beszereztek” – sorolta a modernizációs munkálatok eredményeit a település vezetője. Kecze István polgármester hozzátette: a dolgozók munkáját korszerű és esztétikus szociális helységek kialakításával is segítette a HM EI Zrt. A polgármester beszédében köszönetet mondott azért is, hogy az épület modernizációja során ügyeltek a varrodát körülvevő közterület rendbetételére is. Kecze István beszédében hangsúlyozta: a város a jövőben is örömmel működik együtt a HM EI Zrt.-vel.

A HM Ei Zrt. felújított varrodájának átadásának dokumentálása KLAC6528

Kissné dr. Szabó Csilla, a HM EI Zrt. Logisztikai és Textilipari Igazgatóság textilipari üzemének igazgatója beszédében megköszönte a település önkormányzatának a felújítás alatt nyújtott segítséget, valamint a felújítás során végzett áldozatos munkáját. Kissné dr. Szabó Csilla beszédében hangsúlyozta: a HM EI Zrt. az üzem átvételével a dolgozók létszámát is növelni tudta, ennek köszönhetően a korábbi ötven fő helyett már közel száz főt foglalkoztatnak, ezzel is biztosítva, hogy a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program által támasztott megnövekedett igényeket teljesíteni tudják. Az igazgató hozzátette: bízik abban, hogy a jövőben is megmarad a szoros együttműködés az önkormányzattal és további fejlesztésekre is lehetőség nyílik. Kissné dr. Szabó Csilla a varroda korszerűsítésével kapcsolatban azt is kiemelte: „környezettudatosabbak lettünk, hiszen elhelyezték a napelemeket és megpróbáljuk az energiafelhasználásunkat a környezetvédelmi irányelveknek megfelelően csökkenteni”.

A HM Ei Zrt. felújított varrodájának átadásának dokumentálása KLAC6555

A textilipari üzem átadásán jelen volt - mások mellett - Végh Csaba, a HM EI Zrt. ingatlan-üzemeltetési igazgatója, aki emléktárgyak átadásával is megköszönte a kisújszállási önkormányzat munkatársainak az eredményes együttműködést.

CímkékHM EI Zrt.