Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Korszerűsítették a Bushmaster járműveket

Szöveg: honvedelem.hu / haborumuveszete.hu |  2011. október 13. 9:52

Jason Clare, az ausztrál védelmi beszerzésekért felelős miniszter a napokban jelentette be, hogy Afganisztánban befejeződött a Bushmaster járművek rögtönzött robbanószerkezetek elleni védelmének fejlesztése. A munkálatok 2011 augusztusában fejeződtek be, melynek során új üléseket és padlózatot építettek be. Ezek a fejlesztések fokozott védelmet biztosítanak a járműben utazó parancsnok, harcjármű vezető és a katonák számára.

„A korszerűsítést követően a katonák biztonságosabban utazhatnak a járműben, azáltal hogy a Bushmaster-ek a robbanás erejének nagy részét elnyelik" – mondta Jason Clare. A miniszter hozzátette: „A Bushmaster Ausztrália sikertörténete, munkát teremt az országban, és életeket ment Afganisztánban. Folyamatosan keressük a megoldásokat, hogy még biztonságosabbá tegyük őket. Az útszéli bombák általi fenyegetés mindig jelen van és folyamatosan változik. Ezért kell nekünk folyamatosan azon dolgozni, hogy fejlesszük a csapataink védelmét Afganisztánban."

A Thales és a Stratos Seating cégek védelmi szakemberei és mérnökei az afganisztáni robbantásokban sérült Bushmaster-ek elemzése után kísérleti robbantásokat hajtottak végre Ausztráliában. Az ebből származó adatok alapján hajtották végre a szükséges módosításokat.
A kormány májusban bejelentette, hogy újabb 101 darab Bushmaster-t szeretne vásárolni, ezzel is támogatva a jelenlegi és jövőbeni ausztrál hadműveleteket Afganisztánban.