Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a helikopteres segítségért

Szöveg: MH Kiss József 86. Helikopterdandár | Fotó: a dandár felvételei |  2023. szeptember 28. 7:27

Dr. Marjan Cencen budapesti szlovén nagykövet tett látogatást az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál Szolnokon, hogy személyesen is köszönetet mondjon a Szlovéniát ért, egyik legnagyobb természeti katasztrófa során kapott magyar segítségnyújtásért.

2

A nagykövet elmondta, hogy szabadsága alatt Črna városában önkéntesként segítette a védekezési munkálatokat, közben személyesen is látta a magyar helikoptereket, és figyelemmel kísérte azok tevékenységét. A két H145M helikopter személyzete tartós élelmiszer, ivóvíz, gyógyszer, tisztító- és fertőtlenítő eszközök, áramfejlesztő berendezések, valamint üzemanyag kiszállításával segítette a katasztrófaelhárítási feladatokat.

Dr. Marjan Cencen beszédében többször is hangsúlyozta, hogy nem lehetnek eléggé hálásak a mentésben résztvevő személyzet önzetlen munkájáért, a gyors és szakszerű árvízvédelmi segítségnyújtásért.

A találkozón dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka és dr. Bali Tamás ezredes, dandárparancsnok közösen mutatták meg a mentésben résztvevő helikoptert a nagykövetnek.

Kapcsolódó cikkek
víz_3

Mentésből jeles

2023. augusztus 12. 7:27