Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ne várjunk Kossuth Lajosra!

Lehet még regisztrálni az „1000 év katonái” nevű középiskolai vetélkedőre!

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: archív |  2023. szeptember 28. 7:38

Figyelem: lehet még jelentkezni a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által közösen meghirdetett „1000 év katonái” nevű kétfordulós, honvédelmi témájú középiskolai vetélkedőre! Érdemes minél hamarabb regisztrálni, ne várjuk meg úgymond, amíg „Kossuth Lajos másodszor is üzen.”

vetelkedo1

Természetesen nem tudjuk, hogy a középiskolások kapnak-e majd kérdéseket a híres Kossuth-nótával kapcsolatban, amire a bevezetőben utaltunk, ám az valószínű, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc történéseiből nem árt majd alaposan felkészülni. Amellett, hogy a kétfordulós szellemi vetélkedő a verseny kiragadja a történelemtanítás monotóniájából a diákokat és a tanárokat egyaránt, segít elmélyíteni a fiatalok tudását, valamint megismerteti velük a magyar hadtörténelmünk győztes csatáit, jelentős hadtörténeti eseményeit, hőseit és a megújuló Magyar Honvédséget.

A legjobb 15 csapat kerül a 2024. tavaszán megrendezésre kerülő döntőbe, ahol a nyertes középiskolák csapatai értékes ajándékokkal, sportszerekkel, utalványokkal, helikopteres élménynappal, osztálykirándulással és nyári táborozási lehetőséggel gazdagodhatnak.

A középiskolai csapatok az 1000evkatonai.hu weboldalon regisztrálhatnak a vetélkedőre, amelynek első fordulóját online formában rendezik. Ezeket a feladatokat december 15-éig kell feltölteni majd a weboldalra.

(A verseny plakátját és a részletes versenykiírást a csatolt dokumentumokban találják.)

Kapcsolódó cikkek
huszar1

1000 év katonái

2023. szeptember 22. 10:00