Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a segítségért

Szöveg: NTE |  2010. november 24. 18:14

A német–magyar együttműködésben végzett kiemelkedő munkájáért emlékplakettet adományozott dr. Stefan Gross őrnagynak, a német tábori kórház orvos igazgatójának Kovács József vezérőrnagy, az Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka.

1595910609
Az emlékplakettet dr. Révész Gyula mérnök ezredes adta át dr. Stefan Grossnak. Az ünnepségen részt vettek a kórházban szolgáló magyar katonák, valamint az Nemzeti Támogató Elem teljes személyi állománya is.
Az MH NTE parancsnoka megköszönte a kórház igazgatójának azt a segítséget, amelyet a magyar katonák ellátásában nyújtott. Szerencsés hazatérést és további szakmai sikereket kívánt az őrnagynak.

Gross doktor a válaszbeszédében elmondta, hogy családja Erdélyből származik, ezért a magyarokhoz a szolgálati idejében is sokkal szorosabban kötődött, mint bármely más nemzethez. Nem volt tehát véletlen, hogy rövid beszédét magyar nyelven mondta el. Megköszönte a kórházban dolgozó magyarok lelkiismeretes, magas szakmai színvonalú munkáját. A rövid ünnepség jó hangulatú, kötetlen beszélgetéssel ért véget.

Fényképezte: Csanádi Zsolt törzsőrmester