Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Köszönet a szolgálatért

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra százados, Sárkány Beáta főhadnagy | Fotó: Nagy Gábor |  2020. december 17. 21:05

Személyesen mondott köszönetet és adott át ajándékcsomagokat a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese azoknak a katonáknak, akik szolgálatban, az északi határnál töltik az idei karácsonyt.

A Nógrád megyei és a borsodi határszakaszon folytatódott dr. Böröndi Gábor altábornagy határmenti látogatása. A Magyar Honvédség parancsnokának helyettese kiemelte: fontos, hogy részt vegyünk a járvány elleni védekezésben. A katonák magabiztosságot és stabilitást sugároznak a társadalom felé.

20201217-mhpkh 02

Sátoraljaújhelyen, Göncön, Bódvaszilason és Ózdon tett látogatás alkalmával megköszönte az északi határvédelmi feladatokban résztvevő honvédek áldozatos munkáját és hangsúlyozta: „Kiemelten fontos feladata a Magyar Honvédségnek a déli és északi határvédelem, valamint a kórházak támogatásában való részvétel. Mindez a katonák nélkül nem lenne lehetséges. Tudom, hogy nem könnyű most önöknek, hisz a családjuktól távol töltik a karácsonyt. Köszönöm áldozatos munkájukat és kitartást kívánok a hátralévő szolgálatukhoz!” - mondta.

A Magyar Honvédség évek óta szerepet vállal a határvédelmi feladatokban: a migrációs válság óta a déli államhatárnál kiépített védelmi rendszernél, a koronavírus-járvány megjelenése óta pedig a szomszédos Európai Uniós tagállamokkal közös határszakaszokon segítik a honvédség erői a rendőrség munkáját. A honvédek így több - a rendőrséggel egyeztetett - északi határszakaszon is határbiztosítási és ellenőrzési feladatokat látnak el, amelynek része a határátlépések ellenőrzése, a kisebb határátkelők zárása, illetve az útzárak fenntartása is.

20201217-mhpkh 01