Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszorúztak, lőttek, kitüntettek

Szöveg: honvedelem.hu / heol.hu |  2010. december 5. 12:24

Hetedik alkalommal rendezte meg a december 4-én, szombaton a Mikulás-kupa lőversenyt a Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezete Egerben. A lövészeten a helyi nevezők mellett részt vett a MATASZ Unterfranken megyei partnerszervezetének a csapata is.

A német tartalékosok előző nap Szajlára látogattak, ahol megkoszorúzták a háborúban elesett katonák emlékművét, amelynél fejet hajtottak az 1944-ben a faluban elhantolt elődeik emléke előtt.
Ez követően az aldebrői német kisebbségi önkormányzat tagjaival találkoztak, majd a hevesi szociális otthonba látogattak el.

Az intézmény – mint korábban már több alkalommal – ezúttal is részesedett abból a kamionnyi adományból, amelyet a német szervezet tagjai gyűjtöttek, s ajánlottak fel az itteni nagycsaládosoknak, időseket gondozó otthonoknak, gyógyintézményeknek.

Az esemény kapcsán Egerben járt Németország budapesti nagykövetségének katonai attaséja, Ulrich Pfeiffer, aki – a két tartalékos szervezet együttműködésében végzett tevékenységéért – kitüntetést nyújtott át Munkácsi Sándor alezredes, megyei MATASZ-elnöknek, Szikra István százados, elnökhelyettesnek, valamint a tolmácsként közreműködő Csiffáry Gábornak. Az eseményen részt vett dr. Czuprák Ottó, a MATASZ elnöke is.

1595910949
 

Fotó: heol.hu