Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszovóba készülnek a tartalékosok

Szöveg: Molnár Dénes tartalékos törzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2021. május 28. 7:18

Szakaszellenőrző foglalkozás keretében adtak számot tudásukról az MH KFOR 25. váltására készülő önkéntes műveleti és területvédelmi tartalékos katonák Hajdúhadházon, a Vay Ádám Kiképzőbázison.

Hajdúhadház (5)

A külszolgálatra jelentkező önkéntes tartalékos katonák március elején kezdték meg felkészülésüket a balkáni misszióra. Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred által vezetett kiképzés második ütemének végén a felkészülő állomány szakaszellenőrző foglalkozáson vett részt.

A tartalékosok fenntartó járőrfeladatok során ellenőrző-áteresztő pontot telepítettek és üzemeltettek, valamint – a szakfelkészítéseken sikeresen végzett vezetők és irányzók által üzemeltetett – csapatszállító járművekkel megerősített gyorsreagálású erőként küzdöttek le kis és nagy erejű ellenséget.

Hajdúhadház (2)

A foglalkozást megtekintette Imre István ezredes, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság hátországvédelmi igazgatója, valamint Polyák András ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka. Szakmai értékelésükben kiemelték a sikeres és biztonságos végrehajtást, valamint megköszönték a kiképzők áldozatos munkáját.

Az önkéntesek kiképzése az ellenőrző foglalkozással nem ért véget, felkészítésük június elsejével az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. Lövészzászlóaljnál folytatódik.