Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közeleg a műszakiak napja Szentesen

Szöveg: Juhász László százados |  2012. április 5. 15:40

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred hagyományaihoz híven idén is megrendezi a műszakiak napját Szentesen. A rendezvény április 20-án, pénteken délelőtt fél 9-kor kezdődik a szentesi Damjanich-laktanyában, a szervezők egész napos, tartalmas programokkal várják az érdeklődőket. Az elmúlt évekhez hasonlóan a szentesi rendőrkapitányság idén is a katonák műszakiak napjával együtt rendezi meg a rendőrség napját.

1595933756
A rendezvény nyílt, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A laktanya kapuja 8 óra 30 perckor tárul ki a programokra érkezők előtt, az ünnepélyes megnyitó pedig 9 órakor, ünnepélyes ezredsorakozóval kezdődik. Ezt követően mutatják be a „A magyar műszaki csapatok története 1945-től napjainkig" című könyvet, majd 10 órától kezdődnek a különféle látványos és érdekes programok.

A katonák egyebek mellett bemutatják az alakulatnál rendszeresített technikai eszközöket, valamint egy felépített katonai tábort. Érdeklődésre tarthat számot a katonai közelharc-, valamint a búvárbemutató is. Mindezek mellett természetesen a rendőrök, a tűzoltóság és a mentők képviselői is megmutatják saját képességeiket.

A szentesi műszaki napon ugyancsak hagyomány a „Vörös Bika"  elnevezésű műszaki erőpróbák sora, amely természetesen idén sem marad ki a programból. A jelentkezők emellett kerékpár- és közlekedési versenyeken mérhetik össze tudásukat és ügyességüket.

A kulturális rendezvények között a középkor, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, valamint az első világháború hagyományőrzőinek korhű öltözet- és fegyverzetbemutatója, továbbá táncbemutatók és kiállítások is szerepelnek.

Az alakulat csapatmúzeuma is egész nap várja az érdeklődőket. A hódmezővásárhelyi helyőrségi zenekar egy mazsorettcsoport közreműködésével adja elő látványos gyepshow-ját. 
A gyermekek szórakozását pedig különböző bemutatók, programok, paintball, íjászat, kalandpark és kézműves-foglalkozások  biztosítják majd.