Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közös futás Szentendrén

Szöveg: Koncz Csaba törzsőrmester | Fotó: Dévényi Veronika |  2022. november 12. 8:02

Közös reggeli futással indult november 11-e, péntek reggele a szentendrei Görgey Arthur laktanyában. Az Acélkocka Alap Altiszti Tanfolyamon részt vevő közel kétszáz altisztjelölt alakzatban teljesítette a több mint öt kilométeres távot.

IMG_2455

A hajnali sportfoglalkozáshoz dr. Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka és Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa is csatlakozott. A közösen, kötelékben végrehajtott futás az erőnlét javításához, a terhelés fokozatos növelése az állóképesség fokozatos fejlesztéséhez járul hozzá.

A félhomályban elvégzendő feladatok minden alkalommal kiváló lehetőséget teremtenek az – állóképesség fejlesztésén túl – olyan tapasztalatszerzésre is, mint a sötétben történő mozgás magabiztos végrehajtása. A sérülések nélkül, biztonságos helyen történő gyakorlás mostani környezete az atlétika pálya volt.

Sticz vezérőrnagy vezetésével a közel kétszáz altisztjelölt – a kiképzési hagyományokkal összhangban növelve a távot, ezúttal – már több mint öt kilométert, kötött alakzatban futott. Ezen futóesemények célja a táv, azaz a futóteljesítmény és terhelés fokozatos és folyamatos növelése.