Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a felkészülés a misszióra

Szöveg: Porcsin-Pallás Lilla főhadnagy | Fotó: a szerző felvételei |  2022. november 12. 8:49

Alegységsorakozóval kezdődött meg Debrecenben az MH Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH IKBK) 16. váltásának felkészülési időszaka.

ikbk sorakozo  (1)

A foglalkozások során a katonák - egyebek mellett - megismerkednek a műveleti területen várható feladatokkal, gyakorolják a váratlanul bekövetkező szituációk eredményes kezelését, fejlesztik lőkészségüket és növelik fizikai és pszichikai állóképességüket.

A kontingens parancsnoka Hadi Attila alezredes, az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred parancsnokhelyettese lesz, aki legutóbb a 13. váltást vezette.

ikbk sorakozo  (3)

Az iraki misszió során a kontingens alapvetően őrzés-védelmi feladatokat, konvojok és kiemelt személyek kísérési feladatait, valamint az erbíli magyar főkonzulátus őrzés-védelmét látja el, és tervezetten hat hónapig szolgál majd a műveleti területen.

Az alegység állományát többségében az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred katonái alkotják, de más katonai szervezetektől is indulnak külszolgálatra olyanok, akik különböző szakbeosztásokat töltenek majd be iraki missziójuk során.

ikbk sorakozo  (2)