Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A gázai belügyminisztériumot is bombázták

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 21. 15:13

Több tucat célpont ellen hajtott végre támadásokat november 21-én, szerdára virradóra a Gázai övezetben az izraeli hadsereg, amely légicsapást mért a Hamász belügyminisztériumára és a hírszerző hivatalára is – közölte az izraeli hadsereg sajtószolgálata.

Légicsapásokat mértek és tüzérséggel lőtték a palesztin fegyveresek rakétakilövő állásait, csempészalagutjaikat és más létesítményeiket, illetve a Hamász-parancsnokságokat.

A hadsereg bombázta a gázai belügyminisztérium épületét is, amely az övezetet uraló Hamász egyik legfontosabb irányító központja.

Célzott támadást mértek egy nyolcemeletes épületre: három rakéta csapódott be a ház ötödik emeletén, ahol – a hadsereg szerint – a Hamász hírszerző központja rendezkedett be. Ugyanebben az épületben szállásoltak el több nyugati és arab sajtóorgánum tudósítóját, de közülük senkinek sem esett baja.

Az izraeli hadsereg korábban arra kérte a külföldi újságírókat, hogy tartsák magukat minél távolabb a Hamász fegyvereseitől és létesítményeiktől. A hadsereg a twitteres mikroblogjában megjelent üzenetében arra figyelmeztetett, hogy a Hamász élő pajzsként használja őket.

Az éjszakai szünet után a palesztin fegyveresek szerda reggel folytatták Izraeli déli területei elleni rakétatámadásaikat. Néhány településen megszólaltak a légi riadót jelző szirénák, de áldozatokról nem érkeztek hírek.

Kedden a palesztin fegyveresek 160-nál több rakétát lőttek ki Izraelre, két embert megöltek, és 28-at megsebesítettek.

Címkéktüzér