Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A műveletek hatásainak vizsgálata

Szöveg: MH Nemzeti Összekötő Képviselet |  2013. május 9. 20:58

A NATO Transzformációs Parancsnoksága (ACT) május 7-9. között Norfolkban, a Joint Force Staff College-ban rendezte meg az Allied Reach 2013 elnevezésű NATO-szemináriumot.

Az évente sorra kerülő szeminárium a NATO felső katonai vezetőinek, a Katonai Bizottság tagjainak és a kijelölt törzsállománynak biztosít lehetőséget a telepített erők legfontosabb feladatainak megbeszélésére,  valamint a NATO Reagáló Erők (NRF) kiképzési és felkészítési ciklusainak tervezésére.

1595953839

A közel 150 résztvevő között egyaránt voltak katonák és nem kormányzati szereplők.  Az eseményen hazánkat Fucsku Sándor vezérőrnagy és Mihócza Zoltán dandártábornok képviselte.

Az idei rendezvény fő témája a NATO ACT vezette Forging the Future – Leading NATO Military Transformation volt, amely a jövőbeni biztonságpolitikai kihívásokat hivatott feltérképezni. A megbeszéléseken szó esett még a válságkezelő műveletekről, a partnerségről, a  világűrről és a kibertérről, valamint az úgynevezett Összekapcsolt Erők Kezdeményezésről.

A szeminárium résztvevői, a szövetség stratégiai szintű szakembereinek közreműködésével elsősorban a jövő műveleti környezetének feltérképezését, valamint a műveletek határainak és hatásainak vizsgálatát érintő kérdésekre keresték a válaszokat.

Fotó: act.nato.int