Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

A pakisztáni hadsereg légicsapásokat hajtott végre szélsőségesek ellen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. május 22. 10:33

Több mint nyolcvan fegyveres szélsőséges meghalt, és sokan megsebesültek a pakisztáni hadsereg május 21-re, szerdára virradóra végrehajtott légi hadműveletében az ország nyugtalan északnyugati törzsi területén, az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztánban – jelentette a helyi média.

Az AAJ urdu tévécsatorna szerint a hadsereg repülőgépei és helikopterei több észak-vazirisztáni településen, köztük Mirámsáhban, Mir Aliban és Bojában légicsapásokat hajtottak végre, lerombolva kormányellenes lázadók feltételezett állásait, rejtekhelyeit.

A The Dawn című pakisztáni újság online kiadásában azt írta, hogy a bombázásoknak ötven iszlamista szélsőséges esett áldozatul, a sebesültek száma pedig nyolcvan. Helyi lakosokra hivatkozó jelentések szerint sok ember a lerombolt házak romjai alatt rekedt.

A művelet után a hadsereg lezárta a célba vett településekre vezető utakat, és a hatóságok kijárási tilalmat rendeltek el. A térség középiskoláiban nem tartják meg a szerdára tervezett vizsgákat.

A megölt és megsebesített fegyveresek kilétét a jelentések nem részletezték, de a helyi média meg nem nevezett forrásokat idézett, amelyek szerint részük volt a hadsereg ellen intézett támadásokban.