Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Az időjárás miatt akadt el a támadás

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. november 1. 8:09

Az utóbbi napok viharos időjárása miatt elakadt az Iszlám Állam (IÁ) által megszállt Ramádi iraki város visszaszerzéséért indított hadművelet – közölte október 30-án, pénteken egy magas rangú katonai tisztségviselő.

Az esőzések és a nedvesség miatt több száz, a dzsihadisták által hátrahagyott robbanóeszköz robbant fel, így a sebesülések elkerülése érdekében fel kellett függeszteni a jövő hétig az Anbár tartomány fővárosának felszabadításáért folyó katonai műveleteket – közölte Iszmail Mahalavi iraki tábornok az AFP francia hírügynökség szerint.

Egy másik magas rangú katonai illetékes arról számolt be, hogy a rossz időjárás zavarja az iraki hadsereg és az Egyesült Államok vezette nemzetközi koalíció Ramádi környékén folyó légi hadműveletét is.

Bagdadban és az ország más régióiban, köztük az iraki fővárostól nyugatra lévő Anbár tartományban szerda este óta tartanak a heves esőzések. A zord időjárás miatt több ezer embernek kellett elhagynia otthonát, miközben a Bagdad környéki menekülttáborokat – ahova az Iszlám Állam által rettegésben tartott Anbár tartományból érkeztek az emberek – elöntötte az eső.

Az iraki kormányerők és szövetségeseik az utóbbi hetekben teljesen körülzárták Ramádit, és a városban lévő több száz dzsihadista fegyveres elűzésére készülnek.