Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Behatoltak a körülzárt kairói mecsetbe a biztonsági erők

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. augusztus 17. 10:04

Erő alkalmazása nélkül behatoltak augusztus 17-én, szombat reggel az egyiptomi erők abba a kairói belvárosi mecsetbe, amelyet szombatra virradó éjjel körülzártak, mivel oda húzódott vissza a megdöntött elnököt, Mohamed Murszit támogató Muzulmán Testvériség iszlamista híveinek egy csoportja.

Az ONTV Live egyiptomi magántelevízió felvételei szerint a katonák erő alkalmazása nélkül hatoltak be az Al-Fath mecsetbe. Az Al-Dzsazira tévé egyiptomi részlegének internetes oldalára feltett képeken a katonák az épület belsejében láthatók és úgy tűnik, tárgyalnak a tüntetőkkel, hogy rábeszéljék őket a távozásra a mecsetből.

A mecset a főváros Ramszesz nevű kerületében található, ahol a pénteki véres összecsapások zajlottak. Az iszlamisták a mecsetben egy ideiglenes halottasházat létesítettek és mintegy 20 halottjukat helyezték el ott.

A korábbi jelentések szerint a mecsetet körülvevő rendőrök, valamint a Muzulmán Testvériség tagjai az éjjel még kölcsönösen lőttek egymásra. Halottakról, illetve sebesültekről nem volt információ.