Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Bomba robbant Németország afganisztáni főkonzulátusa előtt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. november 11. 16:28

Bomba robbant november 10-én, csütörtök este Németország főkonzulátusa előtt az Észak-Afganisztánban található Mazár-e Sharifban, halálos áldozata is van a merényletnek. A tálibok jelentkeztek elkövetőként.

Az első jelentések szerint egy gépkocsiba rejtett pokolgép robbant föl, legalább két ember életét vesztette, és mintegy harmincan megsebesültek. A NATO egyik helyi szóvivője szerint a konzulátus környékén lövések is hallatszottak. A NATO-erők a helyszínen vannak – tette hozzá. Az AFP jelentése szerint a NATO két helikoptere vizsgálja a terepet a körzetben.

A robbanás következtében kigyulladt a főkonzulátus épülete, akárcsak a közeli házak. A detonáció nyomán több kilométeres körzetben betörtek a házak ablakai.

A merénylet elkövetőiként a tálibok jelentkeztek. Közleményük szerint akciójukkal „meg akarták bosszulni" azokat az amerikai légi csapásokat, amelyeket november 3-án hajtottak végre az ország északi részén lévő Kunduz tartományban, s amelyek következtében harminckét ember halt meg.