Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Buszt robbantott az öngyilkos merénylő

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. június 21. 14:51

Öngyilkos merénylő robbantott fel egy autóbuszt Kabulban, a támadásnak 14 halálos áldozata van, 9-en megsebesültek. A buszon nepáli biztonsági őrök utaztak munkahelyükre, a kanadai nagykövetséghez – mondta az egyik sebesült.

A rendőrség szerint a gyalogos merénylő a biztonsági cég épületegyüttesétől nem messze várt a reggeli csúcsforgalomban odaérkező kisbuszra.

A tálibok a Twitteren jelentették be, hogy az egyik emberük hajtotta végre a merényletet. A tálibok az utóbbi időben több merényletet is végrehajtottak az afgán kormány ellen.

Május végén egy öngyilkos merénylő felrobbantott egy bírósági tisztségviselőket szállító buszt Kabul közelében, akkor 11-en haltak meg. Június elején egy merénylő Gazni város fellebbviteli bíróságán robbantotta fel magát, három társát az épületben lőtték agyon az afgán biztonsági erők. A merényletben a támadókon kívül hatan vesztették életüket.

A hétfői támadás annak jele, hogy vezetőjük, Manszúr molla halála után is számolni kell a tálibokkal, és a mozgalom jelentős biztonsági kockázatot jelent. Manszúrral amerikai dróncsapás végzett májusban.

A tálibok új vezetője, Hajbatullah Akhundzada molla is folytatja a küzdelmet, nem áll szándékában a békülés.