Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Damaszkusz „szakadár” kerületeit lőtték

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. augusztus 22. 11:12

A szíriai kormányerők sorozatvetőkkel és aknavetőkel lőtték Dzsobar és Zamalka kerületeket, amelyek a főváros keleti szélén terülnek el, de támadás érte az északi Kabún kerületet és a délen található Jarmuk palesztin menekülttábor környékét is.

A Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők csütörtökön ismét lőtték Damaszkusz azon peremkerületeit, amelyek a lázadók kezén vannak, fenntartandó a nyomást ellenségükön – közölték ellenzéki aktivisták.

A kormányerők sorozatvetőkkel és aknavetőkel lőtték Dzsobar és Zamalka kerületeket, amelyek a főváros keleti szélén terülnek el, de támadás érte az északi Kabún kerületet és a délen található Jarmuk palesztin menekülttábor környékét is.

Mérgesgázzal végrehajtott támadásnak lett áldozata szerdán Damaszkusz keleti külvárosaiban több száz – egyes jelentések szerint ezernél is több – ember a szíriai ellenzék szerint, amely az akciót a szíriai kormányerőknek tulajdonítja. Kormányforrások és az Aszad rezsimjét támogatók azonban ezt határozottan cáfolják.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szerdai rendkívüli ülésén szükségesnek nevezte a Damaszkusz közelében elkövetett állítólagos vegyi támadás körülményeinek “tisztázását", de nem jutott el annak követeléséhez, hogy a világszervezet éppen Szíriában tartózkodó szakértői vizsgálják ki az ügyet.