Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Értékelő látogatás Ukrajnában

Szöveg: Borgula László őrnagy |  2015. március 20. 8:22

Értékelő látogatáson vett részt Ukrajnában Magyarország képviseletében, március 11−13. között az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) által vezetett ellenőrcsoport a bizalom- és biztonságerősítő intézkedések 2011. évi bécsi dokumentuma előírásai szerint.

Az értékelő látogatás során Jurij Pogorelij ezredes, a 114. harcászati repülődandár parancsnokhelyettese bemutatta az alakulatot, tájékoztatót adott a dandár történetéről, valamint a dokumentum által előírt információkról. A jelentést követően az ezredes az értékelőcsoport kérdéseire is válaszolt.

Az értékelő látogatás alkalmával az ellenőrök egy kiválasztott alakulatot vesznek górcső alá, jelen esetben az Ivano-Frankivszkban települő 114-es Harcászati Repülődandárt. Az értékelés során az ellenőrök meglátogatták egy alegység elhelyezési körletét, a repülőtér bunkereit és kifutópályáját, ahol lehetőség volt a különböző típusú repülőgépek megtekintésére, valamint az egészségügyi központot és az étkezdét. A látogatás teljes időtartama alatt lehetőség nyílt beszélgetésre az állománnyal.