Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyveresek megöltek egy líbiai katonai vezetőt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. október 20. 17:49

Álarcos fegyveresek megölték október 18-án, pénteken a kelet-líbiai Bengázi katonai vezetőjét – közölte egy helyi biztonsági tisztségviselő.

A névtelenül nyilatkozó forrás szerint Ahmed Musztafa el-Bargati ezredesre egy gépkocsiból lőttek rá ismeretlenek bengázi otthona közelében, éppen amikor a mecsetbe tartott, hogy részt vegyen a pénteki imádságon. A régió katonai rendőrségének vezetőjét a mellkasán és a fején érte több lövedék, és később a kórházban belehalt sebesüléseibe.

Bargati a líbiai hadseregben szolgált Moammer Kadhafi megbuktatott líbiai államfő uralkodása idején. Azok közé a katonatisztek közé tartozott, akik elsőként ragadtak fegyvert Kadhafi ellen a 2011-es népfelkelés idején.

A líbiai politikai átmenet két évvel ezelőtti kezdete óta már több mint 70 embert öltek meg Bengáziban, az áldozatok többsége a biztonsági erők tagja volt. A keleti országrész legfontosabb városa a felkelők fellegvárának számított a nagyjából kilenc hónapon át tartó, és Kadhafi hatalmának megdöntésével, illetve halálával végződő zavargások idején.