Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Félszáz civil halt meg a Báb elleni török légicsapásokban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2016. december 24. 14:52

Negyvenhét polgári áldozata van az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet ellenőrzése alatt álló észak-szíriai Báb városa elleni december 22-ei, csütörtöki török légicsapásoknak – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Az emigráns szervezet szerint a halottak között tizennégy gyerek és kilenc nő van. Az OSHD attól tart, hogy az áldozatok száma emelkedhet, mert sok súlyos sebesült rekedhetett a romok között.

A török légierő azután támadt a városra, hogy a török hadsereg közlése szerint szerdán tizennégy török katona meghalt, harminchárom pedig megsebesült szerdán az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet fegyvereseivel vívott harcokban az Aleppó kormányzóságbeli városnál.

Ez volt az eddigi legsúlyosabb napi vesztesége a török hadseregnek azóta, hogy négy hónappal ezelőtt, augusztus 24-én megkezdte az Eufráteszi Pajzs fedőnevű hadműveletet Észak-Szíriában, hogy megtisztítson az Eufrátesz folyó nyugati oldalán egy 5 ezer négyzetkilométeres területet a terrorszervezetektől, köztük az Iszlám Államtól.

Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön Ankarában közölte, hogy az IÁ fellegvárának tartott Bábnál legalább tizenhat török katona halt meg, a harcokban az IÁ közel kétszáz harcosa esett el.