Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Folynak a harcok Damaszkusz elővárosaiban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. január 7. 18:56

A Damaszkusz körüli elővárosokból jelentettek komolyabb összecsapásokat Szíriában január 6-án, vasárnap a felkelők és a kormányerők között, de Aleppóban is meghalt öt civil, amikor a buszukat felrobbantották.

A hadsereg tüzérsége több helységet is lőtt a főváros peremén, a katonák és a lázadók pedig összecsaptak Darajában, amelyet a hadsereg ostrom alá vett, de több hete sikertelenül próbál visszafoglalni. Harcok voltak a damaszkuszi Jarmúk palesztin menekülttáborban is – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Csoportja (OSDH), amely ellenzékiek hálózatára támaszkodva gyűjti a híreket.

Katonák és lázadók néznek farkasszemet egymással a délnyugaton lévő Vadi Deif laktanyánál, és az ország több más pontján, így a déli Deraában is, ahol a lázadás 2011 márciusában kitört – jelentette az OSDH, amely szerint vasárnap 28 ember vesztette életét a polgárháborús erőszak miatt.

Szíriában a kormányerők szilárd ellenőrzésük alatt tartják a sűrűn lakott délnyugat nagyobb részét, az észak-déli főutat és a Földközi-tenger partvidékét. A hadseregnek az országban mindenhol vannak bázisai, ahonnan harci helikopterekkel és repülőgépekkel támadják a felkelőket, akik emiatt nem tudják állandósítani hatalmukat a kezükre került területeken – írta a brit hírügynökség.