Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Hat gyermeket ölt meg egy talált kézigránát Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. január 27. 17:51

Kézigránát ölt meg hat gyermeket január 26-án, vasárnap Északnyugat-Pakisztánban: a gyerekek egy mezőn játszottak, ott találtak rá a gránátra, és az felrobbant – közölte a közeli város rendőrsége.

Mian Iftihár, Hangu város rendőrfőnöke elmondta, hogy az öt fiú és egy lány két családhoz tartozott, amelyek a közeli Orakzai törzsi régióból menekültek el. A terület közel húzódik a nyugtalan afgán határtérséghez, amely pakisztáni és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő iszlamista szélsőségesek otthona.

A hadsereg számos offenzívát indított ez utóbbiak ellen, és az összecsapások sok civilt kényszerítettek menekülésre táborokba vagy másutt élő rokonaikhoz. Az elmúlt héten ezrek hagyták el az egyik törzsi területet, Észak-Vazirisztánt, miután a pakisztáni légierő csapásokat mért a vidékre.

Sok menekült kelt útra vasárnap is – közölték a hatóságok és helyi lakosok. Mintegy 1500 család, körülbelül 13 ezer ember távozott Mir Ali és Mirámsáh városból biztonságosabb helyekre, Bannu, Dera Iszmáil Hán és Pesavar környékére. A hatóságok szerint a legtöbben, mintegy nyolcezren Bannuba érkeztek, amely Észak-Vazirisztán határán fekszik.

„Semmilyen katonai műveletet nem jeleztek a törzsi területeken, és nem kaptunk olyan utasítást sem, hogy otthonukat elhagyókat fogadjunk be" – mondta Arsad Hán, a katasztrófavédelmi hivatal vezetője.