Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Irán fenntartja állítását a pilóta nélküli repülő elfogásáról

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. december 6. 8:30

Irán az amerikai tagadás ellenére is fenntartja állítását arról, hogy a Forradalmi Gárda egyik haditengerészeti egysége elfogott egy ScanEagle típusú drónt az ország légterében.

„Azt javaslom az amerikai parancsnoknak, számolja meg újra pontosan a drónjait" – mondta ironikusan Ramezán Saríf tábornok, a Forradalmi Gárda szóvivője, akit helyi médiumok idéztek szerdán.

Teherán kedden jelentette be, hogy elfogtak egy amerikai drónt, ezt azonban Washington tagadta.

„Az amerikaiak nem akarják beismerni a kudarcukat, de előbb vagy utóbb bevallják majd, hogy elveszítettek egy pilóta nélküli repülőgépet" – mondta Sarif tábornok. Hozzátette: ha szükséges, további információkat is közzétesznek a drón elfogásáról.

A tábornok az Etemad című napilapnak adott interjúban azt is mondta, hogy az amerikai gép „katonai létesítményekről és az iráni olajterminálok tevékenységéről gyűjtött információt", amikor „a lehető legkevesebb kár okozásával elfogták".

“Kinyertük a drón által rögzített adatokat, így megtudtuk, milyen típusú értesülésekre kíváncsiak az amerikaiak" – tette hozzá a Forradalmi Gárda szóvivője.