Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ismét támadta a Gázai övezetet az izraeli légierő

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. július 6. 12:19

Tűz alá vette a Hamász radikális palesztin szervezet három épületét a Gázai övezetben egy izraeli katonai repülőgép július 4-én, péntek este – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.

A szóvivő elmondta: Izrael ezzel a területére mért folyamatos támadásokra válaszolt. A hadsereg adatai szerint pénteken palesztin fegyveresek tizennégy rakétát lőttek ki a zsidó állam déli részére. Az izraeli haderő reggel tüzérségi lövésekkel mért válaszcsapásokat gázai katonai célpontokra.

Sajtóértesülések szerint ugyanakkor mindkét oldal tűzszünet elrendelésére törekszik. Az al-Kudsz című palesztin újság arról számolt be, hogy a Hamász és Izrael egyiptomi közvetítéssel megegyezett a kölcsönös támadások beszüntetéséről. A megállapodás tényét izraeli oldalról nem erősítették meg.

Az izraeli hadsereg légicsapásokkal sújtja a Gázai-övezetet, amióta megtalálták a feltehetően palesztin fegyveresek által néhány hete elrabolt három izraeli tizenéves holttestét.

Kedd hajnalban elraboltak és megöltek egy palesztin fiatalt is, és az ő pénteki temetését sorozatos összetűzések kísérték radikális palesztin fiatalok és az izraeli biztonsági erők között Jeruzsálemben.