Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izrael megtorló csapást mért három Gázai övezeti célpontra

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. október 14. 12:20

Az izraeli légierő csapást mért három Gázai övezeti célpontra október 13-án, szombat hajnalban, válaszul arra, hogy előző este egy palesztin területről kilőtt rakéta csapódott be egy dél-izraeli településen – közölte a hadsereg.

Az izraeli repülőgépek „terrorista tevékenységben érintett helyszíneket" vettek célba, kettőt a Gázai övezet északi, egyet pedig a térség középső részén. A csapás válasz volt az Izrael déli része elleni rakétatámadásra – hangsúlyozta a hadsereg közleménye.

Az izraeli rendőrség szerint a palesztin rakéta Netivot falu egyik épülete mellett csapódott be péntek este, de nem okozott jelentős károkat.

Az incidens a Gázai övezetből kiinduló rakétatámadások és az izraeli válaszcsapások újabb sorozatába illeszkedik.

A támadásért azonban ezúttal a Gázai övezetben hatalmon lévő Hamász mozgalom vállalta a felelősséget, először azóta, hogy az általa kormányzott területen júniusban összecsapásokra került sor egy dzsihádista szalafista csoport, a Hamász és az Iszlám Dzsihád fegyveresei között.

Az eset azért figyelemre méltó, mert hivatalos nyilatkozatai alapján a Hamász igyekszik egy hallgatólagos tűzszünetet betartani Izraellel szemben.