Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Izraeli légitámadások a Gázai övezet ellen

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2014. augusztus 4. 14:03

Tizenkettő palesztin halt meg augusztus 3-án, vasárnap hajnalban a Gázai övezet elleni izraeli hadművelet keretében végrehajtott újabb légitámadásokban – közölték palesztin egészségügyi források.

Szemtanúk szerint az izraeli hadsereg az övezet több részén is ismét erőteljesen bombázott célpontokat. A kórházi források szerint kilencen az övezet déli részén fekvő Rafah közelében, hárman a Gázai övezet középső részén haltak meg.

Az izraeli erők előzőleg, szombaton is lőtték Rafah városát, az ágyútűzben a palesztin hatóságok szerint aznap 35 ember vesztette életét.

Az izraeli hadsereg szombaton, a Hamász szélsőséges palesztin szervezet fegyveresei ellen indított „Erős Szikla" hadművelet huszonhatodik napján megkezdte a kivonulást több lakott körzetből a Gázai övezetben.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök ugyanakkor szombat este bejelentette, hogy Izrael egyelőre folytatja a harcot mindaddig, amíg el fel nem számolja a palesztin alagutakat és el nem éri „a nyugalom és a biztonság hosszú távra szóló visszaállítását az izraeli lakosság számára". A harcok folytatását jelezte a Hamász is és újabb rakétatámadásokat intézett izraeli területek ellen.