Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonai támaszpontra támadtak a szír felkelők

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. november 30. 13:04

Heves harcok voltak november 29-én, csütörtökön a szíriai kormányerők és a felkelők között egy katonai támaszpont körül az északnyugati Idlíb tartományban – jelentette egy megfigyelő szervezet.

A Vádi-Deif az egyik utolsó erőd a térségben, amely még a Bassár el-Aszad szíriai elnökhöz hű erők kezén van. A felkelők több dandárja hevesen támadja, a kormányerők azonban kitartóan ellenállnak, és szintén támadnak – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Aleppóban, az északi országrész gazdasági központjában, ahol már négy hónapja véres harcok folynak, a felkelők több negyedben állóháborúba kényszerültek a kormányerőkkel. Aleppó tartomány határán a hadsereg ostromolja a Tisrin duzzasztóművet, amelyet a felkelők néhány nappal ezelőtt elfoglaltak.

A főváros déli részén rakéták hullottak egy területre, amely Hadzsár el-Aszvad negyed és Jarmúk palesztin menekülttábor között helyezkedik el.

A légierő bombázta a Kfar-Szúsza damaszkuszi negyedtől a Daraja negyedig húzódó gyümölcsöst. Daraja a harcok egyik központja az utóbbi napokban – közölte az OSDH, amely szerint szerdán 158-an haltak meg a harcok következtében Szíriában, köztük 99 civil.