Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Két bomba robbant Ankarában

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2015. október 11. 8:16

Két robbanás történt október 10-én, szombat délelőtt a török főváros, Ankara egyik közlekedési csomópontjában, a robbanásokban sokan megsebesültek és halottak is vannak – jelentette a helyi Dogan hírügynökség.

A robbanások oka egyelőre nem ismert. A CNN Türk hírtelevízió közlése szerint a robbanások egy olyan „béketüntetés" gyülekezőhelyén történtek, amelynek résztvevői az ország délkeleti részén a török állam és kurd fegyveresek között zajló konfliktus ellen terveztek tiltakozni. A TASZSZ orosz hírügynökség szerint a detonációk az ankarai pályaudvarhoz vezető felüljárón történtek.

A Reuters tudósítója a helyszínen legalább 15, zászlókkal letakart holttestet látott és szanaszét heverő, leszakadt testrészeket. Az állami Anadolu hírügynökség által idézett egyes beszámolók szerint terrorcselekmény történt, amelyet egy öngyilkos merénylő követhetett el.

Ahmet Davutoglu török miniszterelnök rendkívüli tanácskozásra összehívta a biztonsági szolgálatok vezetőit. A televíziós beszámolók tanúsága szerint emberek százai voltak a közelben. A felvételeken látszik, hogy a mentők mellett a tüntetésre összegyűlt emberek próbáltak segíteni a sebesültek ellátásában.

A merénylet egy baloldali szervezetek által meghirdetett „béketüntetés" gyülekezőhelyén történt, amelynek résztvevői az ország délkeleti részén a török állam és kurd fegyveresek között zajló konfliktus ellen terveztek tiltakozni.