Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kínaiakat öltek észak-koreai katonák

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2015. április 30. 16:33

Észak-koreai katonák megöltek három kínai állampolgárt egy északkelet-kínai határvárosban – erősítették meg Silung település elöljárói április 29-ei, szerdai közleményükben.

Három határsértő követte el a gyilkosságokat még múlt hétvégén. A tettesek Észak-Korea felől érkeztek és katonai egyenruhát viseltek.

A hatóságokat szombatra virradóra értesítették arról, hogy egy 67 éves és egy 65 éves férfit, valamint utóbbi 26 éves lányát megölték. Meg nem erősített hírek szerint két áldozat a helyszínen, a harmadik a kórházban halt bele sérüléseibe.

A tettesek elmenekültek. Egyelőre annyit tudni róluk, hogy fegyveresek voltak, de indítékaikról és a gyilkosságok pontos körülményeiről nem közöltek részleteket.

Az ügyben nyomozás indult, feltételezhetően a hegyi falu környékén bujkálnak a tettesek, keresik őket. Nagy létszámban vezényeltek kínai rendőröket a helyszínre.

A pekingi The Beijing News című napilapnak a helyiek arról számoltak be, hogy a falujukba beköltözött a félelem, a környékbelieket megdöbbentették a történtek.

Tavaly decemberben egy észak-koreai dezertőr egy Silunghoz közeli másik faluban követett el mészárlást. Négy falusit lőtt le. Őt még aznap elfogták a kínai rendőrök.

Ugyanebben a faluban nem sokkal korábban egy észak-koreai határsértő egy kínai család három tagjával végzett. Sajtójelentések szerint a szomszédos országból rendszeresen átjárnak katonák a határ menti falvakba, hogy élelmet és pénzt szerezzenek.